flat-lay-of-real-estate-concept.jpg

V říjnu se hypoteční sazba přiblížila k rekordním 2 %

30.10.2020

Pandemie koronaviru přinesla nejen smutné zprávy, ale i pozitivní trendy. Od jejího počátku lze pozorovat stabilní pokles hypotečních sazeb v Česku a zároveň nárůst objemu poskytnutých hypoték. Například v říjnu činila průměrná hypoteční sazba 2,02 %, což je nejlepší výsledek od roku 2017.

    Rok 2020 může být rekordním z hlediska objemu poskytnutých hypoték.  V letech 2016 a 2017 byly poskytnuty hypotéky v celkové výši 226 miliard korun, avšak už letos v říjnu byla téměř překonána hranice 200 miliard českých korun od začátku roku 2020 a jenom během října byly poskytnuty hypotéky ve výši 25 miliard českých korun. Podle bankéřů stále roste zájem o hypotéky i v listopadu. Stojí za zmínku, že se průměrná výše hypotečního úvěru také zvyšuje. V říjnu dosáhla částky ve výši 2 865 189 Kč. V roce 2020 zájem o hypotéky a nemovitosti v Česku i přes pandemii a další otřesy stále roste. Podle údajů Fincentra Hypoindexu je trend snižování hypotečních sazeb v Česku již sedmý měsíc v řadě.

Používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

Více informací & nastavení