aerial-view-of-roofs-in-prague-city.jpg

5 důvodů, proč roste cena bytů v Praze navzdory všemu

21.9.2020

Od začátku pandemie koronaviru se mnozí začali obávat, co se stane na trhu s nemovitostmi v nejbližší budoucnosti. Již nyní je však zřejmé, že k žádné katastrofě nedošlo a existuje 5 vážných důvodů, proč nemovitostní trh zůstává stabilním a proč ceny bytů v Praze stále rostou.

  • Vzhledem ke složitosti a délce procesu získávání stavebního povolení se v Praze stále staví příliš málo bytů a jejich nabídka nepokrývá potřeby města. Poptávka po bytech nadále převyšuje jejich nabídku a jejich ceny rostou navzdory pandemii koronaviru.

  • Ekonomické šoky ve světě a dokonalá nejasnost v mnoha oblastech ekonomiky stimulují k tomu, aby majetní občané investovali do něčeho hmatatelného a bezpečného. Nemovitosti jsou dnes jedním z takových aktiv.

  • Vracejí se ti, kdo na začátku roku očekávali pokles cen a zdrželi se nákupu nemovitostí. Mnozí se domnívali, že v souvislosti s nástupem krize způsobené pandemií se ceny bytů zhroutí, ale k tomu nedošlo, ale ceny naopak neustále rostou.

  • Většina občanů kvůli karanténním opatřením začala pracovat z domova, tím pádem tam tráví více volného času.V souvislosti s tím mnozí přemýšleli o zlepšení své bytové situace a začali hledat nemovitosti, které by uspokojovaly jejich současné potřeby.Současné podmínky poskytování hypoték jsou nejlepší za poslední roky, což stimuluje poptávku po nemovitostech a s tím i růst jejich cen.

  • Developeři ochotněji vycházejí vstříc zákazníkům a umožňují jim během výstavby upravovat dispozice, poskytují široký výběr dlažby a sanity a možnost uzavření individuálních kupních smluv.To však neplatí pro poskytování osobních slev, vždyť ceny developerských projektů stále rostou a důvodů pro snižování cen je stále méně. 

Používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

Více informací & nastavení