pexels-karolina-grabowska-4491475.jpg

Central Group postaví v Praze 6 rezidenční čtvrť, jejíž součástí budou budovy s vertikálním parkem

23.6.2021

Dlouhá léta vlastní v blízkosti Liboce a Ruzyně Central Group pozemek o rozloze 155 000 metrů čtverečních. Společnost v současné době využívá tento prostor jako sklad. Hustý provoz nákladních vozidel a hluk z průmyslové oblasti se však brzy změní na klidnou, pohodlnou a největší rezidenční čtvrť v Praze 6 s prvotřídní architekturou.

     Urbanistický koncept celé oblasti navrhují nejlepší architekti, jako jsou Eva Jiřičná, Petr Vágner, Jakub Cigler a další. Tento projekt již získal podporu Prahy 6, Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR) a Magistrátu hlavního města Prahy. V současné době probíhá změna městského plánu tohoto území z výrobních ploch na smíšené. Takže pojďme se společně podívat, jak Central Group plánuje tuto oblast rozvíjet a jaké nové stavební objekty se tam objeví.

     V rámci celkového urbanistického konceptu by měly vzniknout základní školy s 680 místy a velkým sportovním hřištěm, parkové části, veřejné prostranství, restaurace a obytné komplexy, které budou navrhovat různí architekti. To vše se děje za účelem vytvoření přirozeného prostoru, kde každá budova má své kouzlo a navzájem se liší. Celkem se v rámci prvního sektoru plánuje výstavba 20 obytných budov se 750 byty. Jedinečnost projektu spočívá v tom, že bude obsahovat hodně zeleně. Objeví se zde například budova s ​​vertikálním parkem a zeleň bude integrována do teras obytných budov, které budou automaticky zvlhčovány. K dispozici bude také veřejný park s fontánami a veřejné nabíječky pro elektromobily.

     Projekt bude poskytovat parkování pro car & bike sharing a další prvky ekologického a chytrého města, jako jsou chytré lampy a senzory pohybu a světla. Šéf Central Group uvádí, že nový projekt poslouží jako příklad ekologické, šetrné a moderní čtvrti nejen v České republice, ale i v zahraničí. Pokud máte zájem o nový projekt, neváhejte nás kontaktovat a my vám zodpovíme všechny vaše otázky a poskytneme vám ještě více informací o tomto projektu. Navíc vám poradíme, pomůžeme najít ideální řešení a poskytneme možnost koupit si oblíbené objekty v předprodeji. Níže si můžete prohlédnout vizualizaci projektu.

Používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

Více informací & nastavení