V Praze pokračuje zdražení nájmu.jpg

V Praze pokračuje zdražování nájmu

8.5.2022

V prvním čtvrtletí letošního roku dosáhly ceny nájmu rekordních částek. Nyní je průměrná cena za pronájem 348 korun za metr čtvereční měsíčně. Ve stejnou dobu byla evidovaná nejnižší nabídka na trhu za posledních osm let.

     Analytici se domnívají, že důvodem růstu cen není jen malý počet bytů v hlavním městě. Vliv na to má také letošní zdražení hypoték společně se zpřísněním podmínek pro jejich vydávání. To donutilo některé potenciální kupující zvolit nájem. Za zvýšením poptávky a cen za pronájem nemovitostí stojí také ruská invaze na Ukrajinu, která způsobila výraznou vlnu emigrace do České republiky.

     Podle makléřské agentury Remax se více než polovina bytů k pronájmu pronajme do 14 dnů od zveřejnění nabídky. Analytici z agentury Remax se domnívají, že se ceny pronájmů budou i nadále zvyšovat. 

     Počet volných bytů dosáhl rekordně nízkého počtu v průběhu prvního čtvrtletí 2022 – průměr za první tři měsíce letošního roku byl 5 183 volných bytů. 

     Nemovitosti zůstávají velmi atraktivní investicí a lákají investory především skvělou příležitostí ochránit úspory před inflací a získat atraktivní výnos. 

Používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

Více informací & nastavení