TOPTOWER_1.jpg

V Praze se objeví nejvyšší budova v České republice. Stavba by měla začít v roce 2021 a bude trvat 3 roky

12.8.2020

Developerská společnost Trigema plánuje postavit v Praze nejvyšší budovu v celé České republice. Projekt se jmenuje Top Tower, jeho výška bude 135 metrů a částka na výstavbu překročí 2 miliardy Kč. Nový mrakodrap se objeví v okolí Nových Butovic, jeho výstavba by měla začít v roce 2021 a pokračovat během 3 let.

    Top Tower má navazovat na novou téměř kilometrovou pěší zónu, která vede od stanice metra Nové Butovice ke stanici metra Hůrka.

    Na vrcholu budovy bude rozhledna, kam se každý může dostat výtahem.Samotný dům bude umístěn mimo ochrannou zónu, kde platí zákaz výstavby mrakodrapů, tím nebude narušené historické panorama města. Stojí za zmínku, že nový projekt je obytná budova určená k pronájmu bytů, ale v přízemí budou obchody a služby. Pro veřejnost bude také v budově zajištěno podzemní parkoviště, které bude fungovat nepřetržitě.            

     Dnes je nejvyšší budovou v České republice AZ Tower, nacházející se v Brně v městské části Štýřice. Její výška je 111 metrů a má 30 nadzemních a 2 podzemní podlaží.Nejvyšší obytný komplex v České republice je V Tower, který se nachází v Praze na Pankráci a jeho výška je 109 metrů.Je pravděpodobné, že nový projekt překoná rekordy těchto dvou slavných budova brzy si bude možné užít panorama města z jeho rozhledny. 

Používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

Více informací & nastavení