part-of-zodiacal-clock-in-prague-city.jpg

Prahu uznali nejkrásnějším městem planety

9.9.2021

8. září 2021 zveřejnil magazín Time Out žebříček nejkrásnějších měst světa. Hodnocení bylo sestaveno na základě průzkumu, kterého se zúčastnilo 27 000 lidí z celého světa.

     Podle dotázaných lidí byla Praha uznána nejkrásnějším městem na světě a předstihla Paříž, New York, Řím a Chicago. Magazín Time Out ocenil především pražskou architekturu, kde se vyskytují styly jako gotika, renesance, baroko a secese. Obyvatelé Prahy, kteří se do ankety zapojili, vyzdvihli krásu a malebnou podobu historických ulic Starého Města, Karlova mostu, Pražského orloje, Letenských sadů a nábřeží Vltavy. Podle jejich názoru je Praha právě tím městem, kde si můžete koupit kávu, jít na procházku a přitom si užít  krásu a atmosféru metropole.

     Magazín také zveřejnil žebříček nejlepších měst k odpočinku, v němž se Praha umístila na druhém místě. Není to překvapující, protože zde najdete mnoho parků, muzeí, galerií a divadel, které vám poskytnou dostatek prostoru pro relaxaci. Život v tak krásném městě je velmi příjemný a pohodlný, protože Praha je,  na rozdíl od mnoha jiných turistických měst, zároveň hlavním obchodním centrem Česka. Pokud toužíte po koupi nebo pronájmu nemovitosti v nejkrásnějším městě planety, pak vám rádi pomůžeme zrealizovat váš sen.

Používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

Více informací & nastavení