Cenova mapa 6:2020.jpg

Kolik stojí bydlet v blízkosti metra?

8.6.2020

Informační portál Cenová mapa připravil mapu pražského metra, která ukazuje průměrnou cenu za jeden metr čtvereční v bytech v okruhu 500 metrů od každé stanice.

    Hodnota nemovitosti je ovlivněna mnoha faktory. Beze změny zůstává touha bydlet v lokalitě s rozvinutou infrastrukturou, vynikající dopravní dostupností a odpovídající občanskou vybaveností. Nejdražší nemovitost se tradičně nachází v centrálních částech Prahy. V oblastech vzdálenějších od centra se dá najít levnější možnosti, což je přirozené. Za zmínku stojí také to, že blízkost metra, parků a velkých obchodů zvyšuje cenu bytů i výši nájemného.

    Informační portál Cenová mapa připravil mapu pražského metra, která ukazuje průměrnou cenu za jeden metr čtvereční v bytech vokruhu 500 metrů od každé stanice. Údaje byly shromážděny na základě skutečných transakcí, které proběhly během prvního pololetí 2020.Na mapě je také zobrazena modrá linka D, která je ve výstavbě.

    Stanicí metra, kde jsou tradičně nejdražší byty, zůstává Staroměstská – zelená linka A.Jeden metr čtvereční bydlení tam stojí v průměru 179 175 Kč.Nejdostupnější byty jsou u stanice Černý most – žlutá linka B, kdeprůměrná cena jednoho metru čtverečního činí 68 555 Kč.Vezmeme-li v úvahu dosud nepostavenou modrou linku D, pak u stanice Nádraží Krč je průměrná cena za metr čtvereční ještě nižší, a to 51 355 Kč. Tím pádem lze snadno spočítat, kolik přibližně bude stát byt v místě, které vás nejvíce zajímá.Samozřejmě stojí za zmínku, že uvedené ceny jsou průměrné a ve skutečnosti se mohou mírně lišit,vždyť konečná cena bytu je ovlivněna mnoha faktory. Na základě mapy metra hlavního města si můžete vybrat nejvhodnější variantu, která bude odpovídat vašim přáním a možnostem.

Používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

Více informací & nastavení