pexels-thirdman-5582597.jpg

Sekyra Group začne zástavbu Rohanského ostrova v září

3.9.2021

Přípravy stavby trvaly 13 let a letos v září Sekyra Group zahájí stavební práce. V projektu na pozemku o rozloze 20 hektarů bude postaveno 3 200 bytů, 8 administrativních budov a základní škola. Praha zase vytvoří park a postaví most, který spojí Karlín s Holešovicemi.

     Vedoucí Sekyra Group uvedl, že celkové investice do projektu přesáhnou 18 miliard korun. Důraz bude kladen na prvotřídní architekturu a obytné budovy. Kancelářské budovy budou umístěny na západní straně pozemku v sousedství stávajícího komplexu River Gardens. Na designu a architektuře budou pracovat mistři svého oboru – Eva Jiřičná, Jakub Cigler a studio EBM. Dokončení stavby celého areálu je naplánováno na rok 2035.

     Pro pohodlí budoucích obyvatel Rohanského ostrova se počítá také se základní školou, která se objeví mezi stanicemi metra Invalidovna a Palmovka. Developer do její stavby zainvestuje přes 60 milionů Kč. Na pozemcích, které nebudou zastaveny, vznikne park a pěší zóna s obchody a restauracemi, kde bude možné trávit volný čas. V areálu bude také most, který povede do městské čtvrti Holešovice. Městské úřady Prahy 7 a 8 již dokončují schválení tohoto projektu. Můžeme být jen rádi, že se Rohanský ostrov velmi brzy změní a tisíce šťastných lidí si budou užívat život ve svých nových bytech.

     Projekt je opravdu jedinečný a vyvolává jen pozitivní emoce. Pokud uvažujete o koupi nového bytu v tomto komplexu, rádi vám poradíme a pomůžeme ve všech fázích nákupu. Podrobnější informace o projektu, dispozicích bytů a jejich cenách můžete najít na tomto odkazu. Níže si můžete prohlédnout vizualizaci projektu.

Používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

Více informací & nastavení