0-3.jpg

Přes 100 tisíc lidí požádalo o odklad splátek

16.4.2020

Průzkum ukázal, že zhruba jen třetina Čechů s hypotékou nebo spotřebitelským úvěrem chce nyní požádat o odklad splátek. Vláda po dohodě s bankami schválila, že poskytovatelé úvěrů musí klientům na požádání umožnit odklad splátek hypoték a podnikatelských či spotřebitelských úvěrů na tři měsíce nebo na půl roku.

    Po dobu odkladu se nebude splácet úrok a jistina a banky si za tento úkon nebudou účtovat žádné poplatky, dlužná částka se však bude úročit i nadále. Společnosti a lidé, kteří pomoc od bank využijí, ale musí počítat i s tím, že za odklad splácení v budoucnu zaplatí. Možnost odkladu splácení se nevztahuje na kreditní karty, kontokorentní úvěry, revolvingové úvěry, operativní leasing nebo úvěry v souvislosti s obchody na kapitálovém trhu.

Používáme k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

Více informací & nastavení